Ga terug
klein

Hoe goudsbloemthee maken?

Goudsbloemthee maken begint bij het gebruik van schone bloemen, vers of gedroogd. Zorg dat er geen beestjes of aarde tussen de blaadjes zit. Gebruik bij voorkeur alleen de bloemblaadjes en het hart van de bloem, en vermijd stelen of bladgroen. In dit recept beschrijf ik hoe je thee maakt voor vier personen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Trekken 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties: 4 Personen
Gang: Drankjes
Keuken: Internationaal
calorieën: 0.5

Ingrediënten
  

  • Ongeveer 10 gram gedroogde goudsbloem of 20 gram verse bloemen
  • 1000 milliliter water
  • Optioneel: een paar schijfjes verse gember enkele blaadjes munt, of een stukje kaneelstok

Equipment

  • Een grote theepot of hittebestendige kan
  • Een zeefje of losse theezeef
  • Een pannetje om water te koken
  • Eventueel een theedoek of schone doek om te laten trekken
  • Maatlepel of weegschaal

Method
 

  1. Breng het water aan de kook en haal het dan van het vuur. Giet het hete water in de theepot of kan. Voeg meteen de goudsbloemen toe, samen met eventuele extra smaakmakers zoals gember of munt. Dek de pot af met een deksel of doek, zodat de warmte goed behouden blijft. Laat de thee 10 tot 12 minuten trekken.
  2. Na het trekken giet je de thee door een zeef in de kopjes. Je kunt eventueel een beetje honing of citroen toevoegen, maar dat hoeft niet. Drink de thee warm, of laat ‘m afkoelen voor een verfrissende kruidenthee op een warme dag.